Top

Rollator kopen?

                                       Uw rollator koopt u bij:

                                  

Zelf verkopen wij geen rollators. Daarom zijn wij een samen werking aangegaan met Rollatorgoedkoop.nl Zij verkopen een mooi assortiment rollators, geven een goede service en weten waar over ze praten. Wij hebben goede ervaringen met hen.

    
   

Het besef dat u inziet een rollator aan te schaffen om daardoor beter te kunnen lopen is vaak moeilijk. Het is een bevestiging dat u ouder wordt, dat het minder gaat dan voorheen.

Toch zijn er genoeg mensen, die achteraf zeggen dat ze er eerder één moesten aanschaffen. Je komt weer vaker naar buiten, voelt je zelfverzekerder, ontmoet buiten weer mensen.

Nu zijn er vele soorten rollators, wat de keuze soms lastig maakt. Hierbij wat informatie.

Aandachtspunten bij het kopen van een rollator

Rollator voor binnen/buiten?

Gebruikt u een rollator alleen voor buiten? Let dan goed op de banden. Tegenwoordig zijn bijna alle rollators voorzien van anti lek banden. Een rollator voor buiten heeft vaak wat grote en dikke rubberen banden. Deze banden geven wat meer demping tijdens het lopen, wat het lopen een stuk comfortabeler maakt.

Gebruikt u een rollator alleen voor binnen? Dan kan de rollator ook wat dunnere bandjes hebben. Binnen zijn de vloeren vaak gladder dus hoeven de banden niet speciaal van dik rubber te zijn. Vaak zijn de banden dan van kunststof. Ook wordt hier dan vaak overwogen om een rollator te nemen met drie wielen, waarbij de draaicirkel een stuk korter is dan bij een 4-wiel rollator. Hier vind u een aantal binnen rollators.

Rollator mee op reis?

Wilt u de rollator meenemen op reis? Kijk dan goed naar de kwaliteit van de wandelpaden op uw bestemming. Ook kunt u dan het beste kiezen voor een rollator die makkelijk op te vouwen is, zoals de reis rollators. Zo kan deze makkelijk mee in de auto, het openbaar vervoer, de taxi of het vliegtuig.