Top

Scootmobiel kopen?

                                Uw scootmobiel koopt u bij:

                  Hulpmiddelwereld.nl - Hulpmiddelwereld.nl

Zelf verkopen wij geen scootmobielen. Daarom zijn wij een samen werking aangegaan met Hulpmiddelwereld.nl. Zij verkopen een mooi assortiment scootmobielen, geven een goede service en weten waar over ze praten. Wij hebben goede ervaringen met hen.

  

3-wiel scootmobielen

Scootmobielen met 3 wielen hebben een kleinere draaicirkel. Hiermee kunt u makkelijker manoeuvreren in kleinere ruimtes of makkelijker langs de stellingen in de supermarkt. 

4-wiel scootmobielen

Scootmobielen met 4 wielen hebben een grotere draaicirkel. Deze hebben daardoor wat meer ruimte nodig om bijvoorbeeld een bocht te kunnen maken. 4-wiel scootmobielen worden vaak als stabieler ervaren, vooral tijdens het maken van een bocht of bij het nemen van een drempel.

"Opvouwbare" scootmobielen

Opvouwbaar is niet echt de juiste naam. Een blaadje vouw je op. Geen scootmobiel. Demontabel past hier beter bij. Loopt u slecht en gaat u regelmatig op vakantie of bij vrienden/familie/kennissen op bezoek? Wilt u daar ook mobiel zijn? Dat kan!

Kies dan voor een demontabele scootmobiel. Deze scootmobiel is redelijk licht van gewicht en compact. De scootmobiel bestaat uit verschillende delen die uit elkaar kunnen, waardoor de scootmobiel in de meeste auto's meegenomen kan worden.

Let wel op: Opvouwbare scootmobielen beschikken vaak over een kleine actieradius, kleine banden en minimale vering. Daarom zijn deze scootmobielen het meest geschikt om te rijden op vlakke ondergrond. De maximale snelheid van deze scootmobielen is ongeveer 7 km p/u.

                      

Snelheid:
De maximum snelheid van een scootmobiel, varieert meestal van ca. 7 km en 12 tot 15 km. Soms kom je een scootmobiel tegen met een maximum snelheid van 17 tot 25 km. Maar dat is uitzonderlijk.

Actieradius:

Actieradius = Het aantal kilometers dat een scootmobiel kan rijden met een volle accu. Het aantal kilometers is lastig in te schatten. Fabrikanten geven meestal de actieradius op bij de best mogelijke omstandigheid. Een vermindering van de actieradius hangt van veel factoren af. Gewicht van de gebruiker, op wat voor ondergrond wordt er gereden, wel/geen tegenwind, bandenspanning, enzovoort.