Top

Scootmobiel Clubs

Scootmobielclubs

Waarom ook niet? Er zijn fietsclubs, motorclubs zo ook autoclubs, kortom clubjes voor mobiel Nederland die zich voor de gezelligheid groeperen om samen erop te kunnen trekken. Nederland telt momenteel ruim 250.000 scootmobielen maar dat aantal zal in de komende 5 jaren stijgen naar ruim 600.000 door de vergrijzing.


Deze kaart met scootmobielclubs groter weergeven

Duivoortse Scootmobielclub
Het voordeel van deze club is dat er routes zijn uitgezet door de natuur en zonder obstakels. En krijgt één van de deelnemers onderweg een lekke band, dan wachten de leden op elkaar. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op telefoonnummer 06-43234608.

Eindhovense Scootmobiel Club
De Eindhovense Scootmobiel
 Club wil mensen uit hun isolement halen. Zij zetten de scootmobiel in als instrument om mensen te laten genieten van het leven.

Leekster Scootmobiel Club
Scootmobielclub te Leek met 36 leden. De club houdt zet zich met name in voor sociaal contact, sociale contact, voorlichting, gezelligheid en ontspanning.

Rijswijkse Scootmobielclub
De Rijswijkse Scootmobielclub maakt eens per maand een rit per scootmobiel naar allerhande parken, locaties, en bijzonderheden in en om Rijswijk heen.

Scoobiedoe (Scootmobielclub Hengelo)
Scootmobielclub Scoobiedo is een ontspanningsclub voor bezitters van een scootmobiel in Hengelo en omstreken. Elke maand worden er tochten georganiseerd.

Scootmobielclub Antilope’s
Deze Nijmeegse scootmobieclub, opgericht door Henk Platenburg, bestaat in juni 2010 reeds 4 jaar. De club bestaat uit zo’n 13 leden.

Scootmobielclub OSC de Roadrunners
Een toer- en ontspanningsclub voor scootmobielers uit Oldenzaal die in 2004 is opgericht. Iedere tweede vrijdag van de maand wordt er een tocht gehouden.

Scootmobiel Toerclub “De Vrijheid” Geertruidenberg
Nieuwe Scootmobielclub uit Geertruidenberg. Met meer dan 20 leden een grote club nabij Raamsdonksveer.

Scootmobielclub SOW Samen Op Weg (SOW)
Sinds 2004 een scootmobielclub uit Dedemsvaart (Overrijsel). Deze club wil mensen dat ook mensen met hun beperking leuke en fijne dagen hebben. Zij organiseren heel veel activiteiten. De voorzitter is dhr. H.J. Kok.

Scootmobielclub De Haringkoppen
De scootmobielclub is een onderdeel van de stichting “Samen Sterk” en gaat verschillende toertochtjes, evenementen en trainingen organiseren.

Scootmobielclub Veenendaal
Deze club is opgericht met het doel het gebruik van de scootmobiel te bevorderen. Tevens kan men terecht voor advies betreffende het gebruik van de scootmobiel.

Scootmobielrijders Heusden Drunen
Volgens deze club is de scootmobiel een oplossing voor iedereen die slecht ter been is. Zij organiseren activiteiten om de mobiliteit verder te vergroten.

ScootRangers Maassluis
Scootmobielclub uit Maassluis, welke is opgericht in juli 2008. De club heeft momenteel 19 leden. Tot heden zijn er diverse uitstapjes gemaakt in de regio.

Scootmobielvereniging Eindhoven
Deze vereniging uit Eindhoven wil de omstandigheden van de scootmobielgebruikers verbeteren. Hiervoor organisatie SMVE bijvoorbeeld activiteiten.

Scoottie
Scootmobielclub uit de regio Parkstad Limburg.Een viendenclub die maandelijkse toertochten rijden.

Stichting Hollandse Boosterclub
Stichting die mensen met een handicap steunt en voorlichting geeft. Verder maakt de Hollandse Boosterclub zich bij de overheid sterk voor betere regelgeving.